Співбесіда з PHP 250+ запитань для Junior, Middle та Senior

Впродовж 2014 та 2015 років було розроблено нову основну версію PHP, яку було пронумеровано PHP 7. Хоча реліз PHP 6 з Unicode ніколи не був випущений, декілька назв статей і книг посилалися на назву PHP 6, що могло викликати плутанину, якби новий реліз повторно використовував цю назву[10]. Велика різноманітність функцій PHP дає можливість уникати написання багаторядкових https://wizardsdev.com/ функцій, призначених для користувача, як це відбувається в C або Pascal. Після закінчення навчання за спеціальністю PHP Developer — самостійного чи на курсах, — настає дуже важливий момент — пошук першої роботи. І найскладніше – це співбесіда, на якій за короткий час потрібно показати свої переваги та продемонструвати задовільний рівень технічних знань та навичок.

проблеми під час пошуку PHP-розробника

Важливо зрозуміти, що одразу вивчити все неможливо, тож гуглити відповіді на Stack Overflow — це щоденна практика розробників усіх рівнів. Але є проблема з доступністю інформації — швидко знайдена у відкритих джерелах та імплементована відповідь так само швидко стирається з пам’яті, і через тиждень її доведеться гуглити наново. Тож записуйте моменти, які довелось шукати, і вивчайте їх напам’ять. До того ж PHP має великий некорпоративний сектор застосування, куди легко можна увійти новачкові навіть з мінімальними знаннями, а також значний ринок фрилансу.

Середовища розробки PHP[ред. ред. код]

Залишилося всього кілька місяців до виходу PHP 8, і в цій версії дійсно є багато хорошого. В цій статті я хочу поділитися як зміниться код з приходом PHP 8. Я сприймаю подібні книжки не як екзаменаційні білети в університеті. Для мене це просто приклади розв’язання типових задач.

  • При потребі, можливе виконання під’єднання необхідних модулів, причому операція виконання може бути і умовною.
  • І по результату — «виставляються бали».як вам цікаво отримати високий бал, то готуйтеся.не цікаво, то не готуйтеся.
  • Навчитеся налаштовувати взаємодію між сторінкою HTML і РНР.
  • Наприкінці 2015-го сталося велике оновлення до 7-ї версії, яка істотно розширила можливості мови і значно збільшила її продуктивність.
  • У 2-й версії, DevelStudio отримала підтримку php 5, були добавлені потоки, та внесені численні зміни.
  • Шаблони проєктування корисні при розробці будь-якого програмного забезпечення, включаючи PHP.
  • PHP-програміст – це професія, що не передбачає обов’язкової наявності вищої освіти.

Роботи із створення п’ятої версії велися тривалий час, в них брало участь рекордна кількість фахівців, зокрема Стерлінг Хьюз (англ. Sterling Hughes) і Маркус Бергера (англ. Marcus Boerger). Якщо зробите щось не так, туторіал повідомить, де ви помилилися, як справжній компілятор. Спробуйте його, якщо цікаво перевірити знання синтаксису в режимі реального часу. Функції з погляду мови програмування є контейнерами коду, причому можливе включення інших функцій та класів.

Топ навичок php розробника

Так, стуктур може бути багато, але питання про те, які використовували на практиці. Не проблема навести декілька розповсюджених прикладів. Перш ніж розсилати резюме, потренуйтесь писати код, наприклад на Codewars або LeetCode. Production-ready код ви зможете побачити й почати писати, тільки коли влаштуєтеся на роботу, але перед цим корисно опанувати написання базових алгоритмів. Знайдіть прості завдання з PHP в інтернеті, виконайте їх, а проєкт залийте на GitHub. Вибір додаткових технологій, крім вказаного списку, залежить від потреб ринку.

проблеми під час пошуку PHP-розробника

Ви повинні вміти розмовляти з клієнтами, колегами й керівництвом, розуміти цілі проєкту/бізнесу, піднімати питання і пояснювати, як ваша робота вписується в більш широкий продукт. php developer вакансії З точки зору системи типізації, PHP є мовою програмування з динамічною типізацією[17]. Немає необхідності явного визначення типу змінних, хоча така можливість існує.

PHP 6 та Unicode[ред. ред. код]

Дуже багато води в статті, корисні ресурси та корисні статті варто відсортувати від простіших до складніших. IT-рекрутеру не варто обмежуватись одним майданчиком. Комплексний пошук з більшою ймовірністю дасть швидкі результати. 3 грудня 2015 року було оголошено про вихід PHP версії 7.0.0. Отже, цілком нормально найняти PHP-розробника, як-от Exemplary Marketing.

Відповіді допоможуть вам оцінити, наскільки відповідає досвід та навички кандидата завданням, чи здатний він працювати у команді. Залежно від специфіки роботи, це можуть бути різні питання, але є й кілька універсальних варіантів. На той момент компіляція програм у «Алгоритмі» була платна, тому DevelStudio, як нове і безкоштовне середовище розробки, переманила на себе більшість аудиторії. Після виконання сценаріїв, простір пам’яті, займаної ними, очищується збирачем сміття. У новій версії додана можливість вказувати тип повертаються з функції даних, доданий контроль переданих типів для скалярних даних, а також нові оператори.

Проведення сухих запусків на вашій веб-сторінці також допоможе виявити наявні проблеми та зробить найняти PHP-розробника того вартим. Ознайомитеся з поняттями assertion, hooks та mocks. Навчитеся проводити функціональне тестування, працювати з фейковими даними в БД та тестувати сторінки за допомогою DOMCrawler та Fixtures. Навчитеся розв’язувати повсякденні задачі PHP-розробника. Отримаєте поради від лектора щодо пошуку роботи та розвитку софт-скілів. Вибудуєте поетапний план професійного розвитку та зможете працевлаштуватися на позицію PHP Developer.

Співбесіда з JavaScript. 300+ запитань для Junior, Middle, Senior

PHP є відкритим вихідним кодом, правда, але є кілька вигинів, через які вас може успішно провести тільки експерт. Вивчите призначення Kernel, шлях запиту та процес визначення контролера. Навчитеся запускати та завершувати запит, відловлювати Exception усередині Symfony, серіалізувати помилки та працювати з SubRequest.

проблеми під час пошуку PHP-розробника

Навчитеся ініціювати проєкт Symfony та створювати власні шляхи вебпрограми. Попрацюєте із шаблонізатором Twig, Symfony Flex та Symfony Encore. Вивчите мову розмітки HTML, навчитеся розбивати сторінку на блоки та розмічати основні елементи сторінки.

Трохи про мову PHP

Символ рядка може мати лише одне з 256 значень, але є можливість працювати з багатобайтовими символами. Доступ до символів рядка можливий із використанням синтаксису, схожого на доступ до елементів масивів. Протягом 2000—2004 років продовжувалися активні роботи з покращення четвертої версії, але майже відразу PHP Group приступила до продумування можливостей нової версії. Насамперед було вирішено підсилити об’єктні можливості мови, що дозволяло використовувати його для реалізації масштабних проєктів.

Місцем роботи програмістів PHP є веб-студії, інтернет-агентства, а також компанії, що займаються просуванням та продажем різних товарів в інтернеті. Уперше була представлена у 2002 році, наразі має 3 стабільні версії, розробка не триває, зупинилася через загибель гол. Також, існують два спеціальні типи даних — ресурс та NULL. Ресурс — спеціальна змінна, що містить посилання на зовнішній ресурс. Ресурси створюються та використовуються в спеціалізованих функціях.

This entry was posted in General News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.